Je blijft in beweging

Whiplash

Onze chiropractoren zijn getraind en onderwezen door vooraanstaande wetenschappers in de Whiplash- problematiek in Amerika, met name: Foreman en Croft, die tevens veel publicaties hebben geschreven over whiplash kwetsuren.

De behandeling dient voor de patiënt zoveel mogelijk multi-disciplinair te zijn. Dat wil zeggen: dat zowél de huisarts, specialist àls de chiropractor, (neuro-) psycholoog en mensendiecktherapeut gezamenlijk zorg kunnen dragen voor een snel herstel van de patiënt. Indien er geen ernstige complicaties zijn opgetreden kan er ná een uitgebreid chiropractisch en neurologisch onderzoek gepaard gaande met eventuele raadpleging van de röntgenfoto’s of MRI-scan, een chiropractisch behandelings-schema worden opgesteld.

De behandeling bij uw chiropractor kan o.a. bestaan uit specifieke correcties op de gewrichten, zodat het zenuwstelsel wordt geactiveerd alsmede oefeningen. Voorgeschreven pijnstillers door huisarts of specialist dienen ertoe om de patiënt zo actief mogelijk te houden. Rust en eventueel een nekkraag kan voor de eerste dagen goed werken. Daarna behoren zo snel mogelijk de functies van het zenuwstelsel te worden hersteld door middel van gedoseerde actieve chiropractische behandelingen. Wat vaak een goede combinatie is in het behandeltraject.

Lees meer over het ontstaan van whiplash »

Meteen een afspraak maken?

Praktijk Almere
Chiropractie Rodermans

Telefoon 036 - 534 38 83
almere@rodermans.nl

Praktijk Amsterdam
Chiropractie Rodermans-Kirtley

(vanaf 1 januari 2021)
Telefoon 020 - 671 62 60
amsterdam@rodermans.nl
amsterdam@rodermans-kirtley.nl