Je blijft in beweging

Sportblessures

Sportblessures komen vaak voor door direct trauma in een duel of na overbelasting van spieren nadat je bijvoorbeeld teveel energie hebt moeten geven voor een wedstrijd of na spanning voor een beslissend punt in een wedstrijd.

Duursport vereist vaak de juiste materialen om onze spieren zo min mogelijk te belasten, echter het is soms onvermijdelijk dat er kleine problemen opgelopen worden die zonder een verbetering in de gesteldheid tot grotere en langdurige blessures kunnen leiden.

Chiropractie is gebaseerd op preventie, we willen klachten voorkomen!

De oorzaak van velen klachten ligt vaak in een functiestoornis in de wervelkolom of een gewricht van de ledematen. Indien zich in een gewricht een functiestoornis voordoet, ontstaat er tevens storing in de doorstroming van de zenuwimpulsen. Deze impulsen informeren via het ruggenmerg en de daaruit vertakkende zenuwen, de hersenen om het lichaam op de juiste manier te laten reageren. Wanneer dit niet goed verloopt wordt informatie die nodig is om te functioneren en te reageren verstoord en zodoende ontstaan er klachten. Wanneer een spier te strak staat zal deze minder efficiënt reageren op de lading die op de spier komt, waardoor een verrekking of irritatie ontstaat.

Door deze functiestoornissen op te sporen en op te heffen, doormiddel van een chiropractische behandeling, kunnen zenuwimpulsen onbelemmerd hun doel bereiken. Hierdoor wordt door de hersenen op tijd geregistreerd wanneer en op welke momenten het lichaam moet reageren.
Het bekende '€œdoor je rug of enkel gaan'€ kan hierdoor worden voorkomen. Met andere woorden, indien een acute klacht is ontstaan, dan zijn de hersenen te laat geïnformeerd waardoor het lichaam te laat heeft gereageerd met als resultaat een te grote rek van banden of spieren.

Het is van belang niet alleen de locatie van de klacht te bekijken maar ook te achterhalen hoe deze is ontstaan om het lichaam volledig in balans te krijgen en te houden. Dit zal herstel bespoedigen en in de toekomst herhaling voorkomen. Met name hierom adviseren wij ook om regelmatig te laten controleren of er spanning c.q. blokkades in het lichaam aanwezig zijn.

Meteen een afspraak maken?

Praktijk Almere
Chiropractie Rodermans

Telefoon 036 - 534 38 83
almere@rodermans.nl

Praktijk Amsterdam
Chiropractie Rodermans-Kirtley

(vanaf 1 januari 2021)
Telefoon 020 - 671 62 60
amsterdam@rodermans.nl
amsterdam@rodermans-kirtley.nl