Je blijft in beweging

Migraine

Migraine geeft vaak pijn aan één zijde van het hoofd en gaat vaak gepaard met misselijkheid, overgevoeligheid voor licht en geluid, het zien van lichtflitsen, tranende ogen en duizeligheid.

Is migraine alleen hoofdpijn?

Bij migraine zal men niet zo snel aan een disfunctie in de nek denken. Onderzoek heeft echter uitgewezen, dat overgevoeligheid van het centrale zenuwstelsel een belangrijke rol speelt. Deze ontvangt grotendeels zijn informatie via de nek. De chiropractor optimaliseert de functie van het centrale zenuwstelsel, en zodoende de informatiestroom naar de hersenen. Tevens wordt er gekeken naar het voedingspatroon en het omgaan met stress.

Anatomie van migraine

Bij migraine worden de zenuwen in de nek geïrriteerd, waardoor ze verkeerde informatie naar de bloedvaten in het hoofd geven. Doordat een bloedvat ineens open of dicht kan gaan, ontstaat een kloppende pijn. Het autonome zenuwstelsel kan ook een rol spelen en dat vaak misselijkheid, lichtflitsen en overgevoeligheid voor licht en/of geluid geeft. De oorzaken die migraine geven kunnen uiteenlopend zijn. Het is echter belangrijk om de juiste aanpak en behandelmethoden toe te passen om herstel van klachten te realiseren.

Meteen een afspraak maken?

Praktijk Almere
Chiropractie Rodermans

Telefoon 036 - 534 38 83
almere@rodermans.nl

Praktijk Amsterdam
Chiropractie Rodermans-Kirtley

(vanaf 1 januari 2021)
Telefoon 020 - 671 62 60
amsterdam@rodermans.nl
amsterdam@rodermans-kirtley.nl